Så väljer du rätt mäklare

3627382-brunette-showing-a-house-miniature

Mäklardjungeln visar inga tecken på att bli mindre, snarare tvärtom. Samtidigt blir det svårare att navigera rätt med mäklare som sätter lägre utgångsbud och dolda avgifter. Vi har därför försökt styra upp oredan för att hjälpa dig att göra vägen mot rätt mäklare kortare.

Börja mäklarjakten genom att besöka en jämförelsesajt på internet. Där får du hjälp att jämföra både enskilda mäklare och mäklarbyråer. Allt du behöver göra är att fylla i ett formulär och skicka iväg det. Sedan får du de bästa offerterna för din bostadsaffär. På detta sätt kan du enkelt och smidigt hitta någon som passar just dig och din affärs behov. Genom att använda en jämförelsetjänst, som MäklarOfferter, kan du vara säker på att mäklarna du erbjuds är registrerade hos Fastighetsmäklarnämnden, vilket är ett krav för att få kalla sig för mäklare.

Vad du ska tänka på med din mäklare

När du väl har hittat rätt mäklare ska du göra klart för denne hur du vill lägga upp försäljningen och diskutera detaljerna ingående. Var tydlig med hur du vill att mäklaren ska arbeta med försäljningen, hur objektet ska marknadsföras samt tala om dina specifika krav eller önskemål. Se till så att du får tydliga och klara svar som du förstår från mäklaren och var noga med att du får alla dina frågor besvarade.

Ha också i åtanke att du inte är tvungen att sälja något även om mäklaren har uppdraget – försäljningen kan och får brytas närsomhelst. Du bör dock ha koll på vilken typ av ersättning mäklaren då har rätt till för faktiska kostnader, som marknadsföring. Kom ihåg att det alltid är säljaren som sist och slutligen avgör vem som får köpa!

Vill du ta del av fler bra tips på vad du bör tänka på när du väljer mäklare kan du läsa mer här.