Att tänka på innan försäljning

Oavsett var du säljer din bostad så är det en hel del att tänka på innan försäljning, de flesta mäklare kan komma med handfast tips på saker som kanske behöver åtgärdas för ditt objekt som ska säljas.

Framförallt så se till att allt är helt, både invändigt och utvändigt. Det kan vara så enkelt som att byta hussiffror då dessa kanske hänger på sniskan eller är trasiga på något sätt. Försök åtgärda saker och ting för att göra ett så gott intryck som möjligt. Dölj dock inget som du inte kan åtgärda, fel som finns fast kanske inte syns ska du berätta för mäklare och eventuella spekulanter.

Invändigt så kan du med fördel använda dig av proffs på home styling, det blir allt vanligare då man själv kanske inte har tiden att ställa i ordning bostaden i det skick som man vill. Samtidigt så är det alltid bättre att få någons annans ögon och kunskap om detaljer att styla hemmet. Prisbilden kan bli helt annat om du har ett home stylat, rent och tilltalande hem att visa upp.

Även trädgården kan behöva sig en genomgång, klipp gräset och se till att ogräs är borttaget från planteringarna. Om det står gamla och fula trädgårdsmöbler, göm bort dessa och fråga grannen om ni kan få låna deras trädgårdsmöbler under visningen. Det kan som sagt vara små detaljer som avgör om den som kommer och tittar faller för ditt hus och hem och väljer att lägga ett bud på det.